QA Officer

anacura is een onafhankelijke laboratoriumgroep van 250 medewerkers bestaande uit Anabiotec, actief binnen de geneesmiddelenontwikkeling en Labo Nuytinck, actief binnen de extramurale laboratoriumgeneeskunde. Labo Nuytinck heeft een vestiging in Evergem en in Brugge.

Het is de visie van Labo Nuytinck dat de gezondheid van een individu gediend wordt door eigen kracht en inzicht, ondersteund door een kring van vertrouwensvolle professionelen. Wij dromen van een ecosysteem in de gezondheidszorg waarin diverse partners – huisartsen, andere zorgverstrekkers én laboratorium – op een verbindende wijze garant staan voor kwaliteitsvolle en betaalbare zorg.

AnaBioTec ondersteunt ambitieuze kmo’s en grote en gevestigde farmaceutische bedrijven over de hele wereld door analytische oplossingen te bieden op het gebied van karakterisering van geneesmiddelen, vrijgave en stabiliteit, en dit in een GMP-gecertificeerde omgeving.

Om onze ondersteunende diensten verder te versterken is anacura op zoek naar een (m/v/x):

QA OFFICER

Ervaren collega die actief wil meedenken

Functie

 • Als QA Officer ben je samen met je collega’s het eerste aanspreekpunt m.b.t. kwaliteit voor de medewerkers van het farmaceutisch laboratorium.

 • Je werkt mee aan het onderhouden, implementeren en verbeteren van het kwaliteitssysteem binnen het labo volgens de geldende kwaliteitsrichtlijnen en reglementeringen (GMP) en de afspraken van de klant. Je voert hierbij verschillende controles uit.

 • Je volgt het beheer van de kwaliteitsdocumenten op in het elektronisch systeem.

 • Je biedt ondersteuning bij het documenteren en onderzoeken van kwaliteitsafwijkingen, klachten, change requests en het initiëren van correctieve en preventieve acties en volgt de voortgang hiervan op.

 • Daarnaast voer je reviews uit van analytische protocollen en rapporten en de bijhorende ruwe data.

 • Je voert interne audits uit doorheen het volledige proces en brengt hiervan verslag uit om de kwaliteit van de analyses en diensten te kunnen garanderen. Daarnaast assisteer je de QA Manager bij de voorbereiding, organisatie en begeleiding van externe audits (overheid, klanten).

 • Je geeft QA trainingen aan (nieuwe) labo medewerkers en sensibiliseert hen omtrent het kwaliteitsbewust handelen.

 • Tot slot krijg je de kans om vanuit de kwaliteitsafdeling projectmatig actief samen te werken met het labo en andere afdelingen binnen de organisatie met als doel de kwaliteit van de dienstverlening continu te verbeteren.

Profiel:

 • Je beschikt over een Master diploma, of gelijkwaardig door ervaring in een wetenschappelijke richting en kan terugblikken op twee jaar degelijke ervaring in een kwaliteitsafdeling of bent vertrouwd met de operationele werking van een labo, bij voorkeur in een farmaceutische omgeving.

 • Je bent gemotiveerd om onder GMP condities te werken. Anderzijds ben je ook voldoende pragmatisch ingesteld om de GMP richtlijnen te vertalen in werkbare procedures.

 • Je collega’s kennen je als een echte teamplayer, iemand die analytisch, systematisch en nauwgezet tewerk gaat.

 • Tot slot beheers je het Engels als werktaal en spreek je vlot Nederlands.

Aanbod:

 • Je maakt deel uit van de anacura groep, een familiale en ambitieuze laboratoriumorganisatie met een focus op de lange termijn.

 • Je vervoegt een dynamisch team en gaat voor een functie met autonomie en verantwoordelijkheid en met opportuniteiten om initiatief te nemen om onze groei te ondersteunen.

 • Je ontvangt een competitief salaris met extralegale voordelen én we bieden jou een groene werkomgeving met de mogelijkheid om in te stappen in ons fietslease-programma, flexibele werktijden, een gezonde lunch en een plezante funclub.

 • Je wordt gestimuleerd in je persoonlijke groei; we bouwen op jouw talenten in overeenstemming met onze ambities.

Interesse?

Wij behandelen jouw kandidatuur snel en vertrouwelijk. Voor bijkomende informatie kan je terecht bij Jill Colaers: jobs@anacura.com of +32 9 257 15 0

Meet our scientist

Meet our scientist